laupäev, 14. märts 2015

17.03 (või ameeriklaste jaoks 03.17) on St Patrick's Day (iirlaste püha) ja ameeriklastele omaselt vahetab põhimõtteliselt kogu riigi rahvas nagu üks mees selleks ajaks rahvust ja hakkab (olenevalt pühast) iirlasteks. See tähendab, et poes on müügil vastavad toidud JA RIIDED (mhm ,no kidding!) ning igasugune dekoratiivne sodi, mida kaelas/peas kanda, auto külge kleepida, millega maja kaunistada. Ühesõnaga palju rohelist kraami.

Bob'i kaunistus, mis pole küll kuidagi St Patrick's Day'ga seotud, kuid on siiski roheline ja see on kõige olulisem. Kuigi nojah, ta pani selle juba nädalaid tagasi üles ja ilmselt võetakse ära ka ainult seetõttu, et sureb ise ära.

Käisime eile Bob'iga kolm tundi toitupoodides shoppamas, müügil oli corn beef (mis koos kartulite ja kapsaga on siis põhitoit) ja mingid rohelised muffinid/küpsised/magus nänn. Bob ostis mulle ja Jo'le rohelised nelgid ka aga kuna ma ei tahtnud, siis sai Jo mõlemad omale. Need olid täna isegi elus veel.

Stiilinäide toidust, mida St Patrick's Day puhul müüakse - roheline ussikujuline sai, mille Bob ostis.

Täna oli lausa paraad kesklinnas. Jo rääkis juba mitu päeva tagasi, et rohelised riided peavad olema. Ma veel mõtlesin, et raudselt pingutab üle, mitte keegi ei pane ju spetsilt selleks puhuks rohelisi riideid selga, kellel üldse rohelised riided on!? Btw tegu on korduva teemaga, sest enne suusalaagrit Kiks küsis, kas mul on rohelisi riideid, et ta end Poison Ivy'ks teha saaks. 
Igatahes sain siis Jo'lt ühe sinakasrohelise kampsuni ja läksimegi paraadile. Kusjuures oleksin pidanud aimama, et enamus inimesi on mingi rohelise asja omale selga toppinud ning rohelisi kaelakeesid, mütse, vuntse vm kannavad.





Kusjuures kui paraad veel alanudki polnud, siis vaatasin, et kõigil on kilekotid käes. See jäi ainult lühiajaliselt saladuskatte alla, sest kui rongkäik algas, hakkasid inimesed pealtvaatajate hulka maiustusi, kaelakette ja kasvõi topsihoidjaid (mingi vatist julla, mis pannakse topsi/kruusi/pudeli ümber, et kätt ära ei kõrvetaks/külmetaks) pilduma. Ja rahvas lausa nõudis, et neile seda või teist asja visatakse! Lapsed kogusid saagi kilekottidesse. Imestasin tegelt, et kakluseks ei läinud!

Kutt oleks ise selle koti sisse ära mahtunud! Ootas vist korralikku saaki!

Kusjuures asi, mis mulle silma jäi, oli see, et nii paljudel inimestel oli üks või isegi mitu hammast suust puudu (ja ma ei räägi siin iiri meestest, kes kuskil baaris jalka üle vaieldes kaklema on läinud ja üksteisel sahtli puhtaks teinud! Nope, tavalised mees- ja naisameeriklased) VÕI (ja see pole parem) näevad hambad lihtsalt kohutavad välja (parem ei hakka kirjeldustesse laskuma). Mis toimps nagu!? Kusjuures ma ei vahtinud pahaaimamatutele möödujatele suhu ega skänninud ümbruskonna hambaseisukorda. Paraadil (eriti välismaal) ikka ju vaatad ringi, millised inimesed on ja mis nad teevad. Ja praktiliselt igast ilmakaarest vaatasid väga koledad suud vastu (tahaks ju kohe eemale hoida!). Mõtlesin, et ma küll sellise sahtliga avalikus kohas oma nägu näidata ei julgeks ega tahaks. Samas vb harjub sellise asjaga nii ära, et unustad ära lausa (ma ikkagi kodust väljuda ei tihkaks!)...
17nes on Bob'il ja Jo'l on juba ära planeerinud, et lähme kahele söömingule ma isegi ei tea täpselt kunas ja kus. 

Bob avastas ükspäev sügavkülmast hunniku lihhi, mille päritolu ta tuvastada ei suutnud. 


Hommikune chillax porch'il paari päeva eest, kui lumi veel maas oli. Homme ja ülehomme lubatakse üle 20 kraadi :)

Btw viimaks olen hakanud enam-vähem kaheksast ärkama viimastel päevadel ja õhtuti enam kümnest ei tunnegi, et kohe kustun. Ja siis täna hommikul 4.40 hakkab elutoas muidugi mingi kell helisema. Kusjuures katsu siis aru saada, milline täpselt neist sadadest kelladest (paaril eelneval õhtul on üks teine kell südaööl helisema hakanud! Ja neil on miljon kella majas). Jo ja Bob ei kuule ka, et mingi kell heliseb. Bob jättis üksõhtu nt köögis teleka mängima (ja neil enamasti telekas üürgab, et midagi kuuleksid). Teinepäev tulin väljast ja istusime kõik elutoas, kuulen, et üks lugu on jumala kinni jooksnud kuskil ja kordab sama kohta miljon korda. Ütlen neile siis, et kuulge teil mingi lugu kakub täiega ühe koha peal. Tüübid olid arvanud, et see on pesukuivati, mis seda häält teeb. Normals..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar